2 years ago

FW2016 Woensdag

Woensdagavond,  Bingo-avond

Het is een traditie aan het worden in Hollandscheveld, de jaarlijkse Bingo avond.
Niet zo maar een spelletje. Door de leden van de Activiteitencommissie wordt dit, net als de Korfbalavond,  gezien als een ware sportavond .
We nemen u als organisatie even mee: de bingo gezien door de ogen van een bingospeler op de woensdagavond.

Allereerst een goed resultaat wordt natuurlijk behaald met een goede voorbereiding,  zo ook bij de bingo.
Vroeg aanwezig zijn is daarbij een belangrijk onderdeel. Ook de juiste plek vinden in de zaal zodat je zo goed mogelijk de nummers kunt horen. Daarna de meegenomen materialen ( pennen, stiften , versnapering ) allemaal geordend op tafel leggen.

Wanneer de bingo begint is opperste concentratie en absolute stilte een noodzaak. Terwijl het eerste nummer wordt genoemd is het belangrijk om zo snel mogelijk de vele kaarten die op tafel liggen allemaal te bestuderen en af te kruisen. Tijdens de kleine momenten die er zijn wanneer een andere speler bingo heeft gehaald, moet er snel een bestelling worden doorgegeven voor een verkoelend drankje. De temperatuur in de zaal is namelijk aardig opgelopen met meer dan 300 andere deelnemers in de tent. Soms lukt het niet iets te bestellen want het tempo van de omroepers van de getallen ligt hoog.
Dan, na anderhalf uur is het tijd voor de grote pauze. Even alles op een rijtje zetten en merken dat de winst nog ver weg is.
Er waren wel momenten dat je bijna een prijs had maar dan bleef je steken op één of twee nummers voordat iemand anders tot grote frustratie een bingo had.

Dan ga je tweede ronde in die zal eindigen met een superronde.
Nog een keer hetzelfde, anderhalf uur lang, in de hoop dat het geluk nu eens wat meer mee zit.

Dit alles is dus volgens de Activiteitencommissie ware topsport en we hopen dat, ondanks de warme zomeravond, de Hollandscheveldse topsporter een leuke avond heeft gehad.